Energie uit de wijk, samen opgewekt

Voor iedereen betaalbaar

We werken momenteel aan de volgende zonnedaken

Kindcentrum Ontdekrijk

Op deze basisschool van Stichting BLICK op Onderwijs zijn eind maart 2022 in totaal 213 zonnepanelen geplaatst. 38 Inwoners van het postcodegebied 2902 t/m 2907 hebben meegedaan. Als lid koop je participaties en daarmee een deel van de zonne-installatie. De opgewekte stroom verkopen we aan een energieleverancier en met subsidie van de overheid kunnen we 15 jaar lang een aantrekkelijk rendement uitkeren aan de leden. In ongeveer 10 jaar is je investering terugverdiend en na 15 jaar heb je circa 4% rendement opgebouwd. Mooi toch?

Lid worden kost € 5,- per jaar.

Daar dit project gerealiseerd is kan men hiervoor niet meer inschrijven.

U kunt onderaan deze pagina al wel alvast voor-inschrijven voor ons volgende zonnedak project.

Belangrijke informatie is te vinden in de Brochure (waarin wij informatie geven over wat het project zonnedak Ontdekrijk voor jou te bieden heeft), de Aanpassing van het aanbod (actualisatie van de cijfers), de melding bij de Autoriteit Financiële Markten, het Participatiereglement (waarin de spelregels staan) en de Ledenovereenkomst (waarin de afspraken worden vastgelegd).

De statuten van ZonKracht Capelle vind je hier.

Het volgende zonnedak

Verder zijn we bezig met de ontwikkeling van volgende zonnedaken. Onderaan deze pagina kunt u zich daarvoor alvast aanmelden. Spijtig is dat het zonnedak op OBS De Catamaran, waaraan wij tot nu toe hebben gewerkt, niet gerealiseerd kan worden omdat de school er voor gekozen heeft zelf zonnepanelen op hun dak te gaan leggen. Zodra er vooruitzicht is op welk dak dan wel zullen wij dit hier (en middels een persoonlijk bericht aan de voor-inschrijvers) onmiddellijk melden.

Zonnepanelen op dak Kindcentrum Ontdekrijk

U kunt hier voor-inteken

op ons volgende project:

Door het voor-intekenen krijgt u straks voorrang bij de inschrijving

Voorinschrijven nieuw zonnedak

  • Hidden

    Ik heb interesse in het volgende zonnedak

    Laat hier uw gegevens achter
  • Alleen het getal
  • 4 cijfers en 2 letters zonder spatie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
catamaran2
Lid van de coöperatie?

Doe je mee aan een project van de Zonkracht Capelle? Dan word je lid van de coöperatie. Wat houdt dat in? Coöperatie betekent dat alle leden samen eigenaar zijn en beslissingen nemen. Kortom, we zijn samen de baas. Wat doen we bijvoorbeeld met de winst? En zijn er andere zinvolle dingen die we kunnen doen op het gebied van verduurzaming? Om dat te bepalen komen de leden af en toe bij elkaar. Het is vooral erg leuk om op deze manier andere wijkbewoners te ontmoeten. En, niks moet, je bepaalt zelf hoe actief je bent bij de coöperatie.

Onze partners