Over ons

Welkom bij ZonKracht Capelle!

Coöperatie ZonKracht Capelle is een burgerinitiatief, opgericht in maart 2018 en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Dit doen we door het lokaal opwekken van duurzame energie voor de leden. Hiervoor werken we samen met de gemeente en diverse organisaties in Capelle aan den IJssel. Als inwoner van Capelle kun je meedoen aan een zonnedak door lid te worden en een éénmalige inleg te doen.

ZonKracht Capelle staat voor het lokaal opwekken van energie met zonnepanelen of andere vormen van opwekking. Zonnepanelen worden geplaatst op een dak van een school of ander gebouw met een oppervlakte voor liefst meer dan 100 zonnepanelen. Financiering wordt verzorgd door lokale inwoners met subsidie van de overheid.

ZonKracht Capelle wordt ondersteund door onder andere Energie Collectief Capelle (ECC), de Gemeente Capelle aan den IJssel, de Rabobank en provincie Zuid-Holland.

Voor meer informatie over deelname of over een van de projecten kunt u contact opnemen met ons, zie de Contact pagina.

 


Even voorstellen

Ger Keuzenkamp – voorzitter
Mijn naam is Ger Keuzenkamp en ik ben voorzitter van het bestuur van de coöperatie ZonKracht Capelle. Ik heb deze rol overgenomen van Johan Monster, de initiatiefnemer van de coöperatie, nadat hij de rol van projectontwikkelaar heeft opgepakt. Mijn achtergrond is techniek en ik heb de laatste jaren van mijn werkzame leven gewerkt bij het netwerkbedrijf Alliander. Daar is de vonk overgeslagen om mij als vrijwilliger in te zetten voor een duurzame samenleving. Vanaf de oprichting van het Energie Collectief Capelle ben ik daar actief bij diverse activiteiten waaronder buurtacties. Daarnaast ben ik medeoprichter van de coöperatie ZonKracht Capelle.

John Renirie – secretaris
Mijn naam is John Renirie en sinds november 2020 secretaris bij Coöpertatie ZonKracht Capelle. Na mijn pensioneren heb ik mij op vrijwilligerswerk gestort op het gebied van natuur en duurzaamheid. Mijn wens om nog net even iets meer te doen vind ik al geruime tijd vervuld als secretaris van de Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel en dus nu ook voor de Coöperatie ZonKracht Capelle. Daarnaast ben ik fractie assistent en penningmeester bij de Capelse VVD. Qua opleiding ben ik Chemicus (synthese van hormonen), maar mijn professionele leven had daar weinig meer mee te maken. Bij Unilever was ik directeur “Supply Chain & Marketing Operations” voor vaatwasmiddelen in heel Europa. In die functie gaf ik duurzaamheid een prominente rol. En dat probeer ik nu in Capelle voort te zetten.

Kees Bakker – penningmeester
Mijn naam is Kees Bakker en ik ben sinds begin 2020 de penningmeester van Coöperatie Zonkracht Capelle. Na mijn elektrotechnische opleiding hts ben ik in de automatisering terecht gekomen. Sindsdien heb ik veel verschillende rollen vervuld. Zo ben ik vier jaar financieel directeur/cfo  geweest bij een middelgrote onderneming. Dit helpt me om een degelijke invulling te geven aan mijn rol als penningmeester. Momenteel werk ik als projectmanager bij Schiphol en geef met ZonKracht Capelle invulling aan mijn gedrevenheid om mee te werken aan de verduurzaming.

Johan Monster – projectontwikkelaar
Mijn naam is Johan Monster, ik heb de rol van projectontwikkelaar / projectleider bij Coöperatie ZonKracht Capelle. Eind 2016 ben ik samen met een paar vrijwilligers en de gemeente Capelle gestart met de vormgeving van wat nu ZonKracht Capelle is. We hebben inmiddels met veel dakeigenaren gesproken en zijn blij dat we in 2021 ons eerste zonnedak kunnen realiseren. Ik heb een achtergrond in Elektrotechniek en heb onder andere bij Siemens en TNO gewerkt in commerciële en projectleider functies. Ik ben met deze coöperatie begonnen om niet alleen mee te denken over de energie transitie, maar om ook initiatieven te nemen in buurtprojecten en duurzame oplossingen. Zo maken we Capelle een stukje groener en duurzamer.