Altijd dichtbij

Bereikbaar voor al je vragen

Over ons

Coöperatie ZonKracht Capelle is een burgerinitiatief, opgericht in maart 2018 en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Dit doen we door het lokaal opwekken van duurzame energie voor de leden. Hiervoor werken we samen met de gemeente en diverse organisaties in Capelle aan den IJssel. Als inwoner van Capelle kun je voor een bescheiden bedrag lid worden. Met een éénmalige inleg deel je mee in een zonnedak.

ZonKracht Capelle staat voor het lokaal opwekken van energie met zonnepanelen of andere vormen van opwekking. Zonnepanelen worden geplaatst op een dak van een school of ander gebouw met een oppervlakte voor liefst meer dan 100 zonnepanelen. Financiering wordt verzorgd door lokale inwoners met subsidie van de overheid.

ZonKracht Capelle wordt ondersteund door onder andere (klik op het logo om de website van een partner te openen):

                   Blick op onderwijs       Duurzaam Capelle               

Even voorstellen

Van links naar rechts: John Renirie (secretaris), Kees Bakker (penningmeester), Johan Monster (projectleider) en Ger Keuzenkamp (voorzitter)

Ger Keuzenkamp – voorzitter

“Ik ben voorzitter van het bestuur van de coöperatie ZonKracht Capelle. Ik heb deze rol overgenomen van Johan Monster, de initiatiefnemer van de coöperatie, nadat hij de rol van projectontwikkelaar heeft opgepakt. Mijn achtergrond is techniek en ik heb de laatste jaren van mijn werkzame leven gewerkt bij het netwerkbedrijf Alliander. Daar is de vonk overgeslagen om mij als vrijwilliger in te zetten voor een duurzame samenleving. Vanaf de oprichting van het Energie Collectief Capelle ben ik daar actief bij diverse activiteiten waaronder buurtacties. Daarnaast ben ik medeoprichter van de coöperatie ZonKracht Capelle.”

John Renirie – secretaris

“Sinds januari 2021 ben ik secretaris bij Coöpertatie ZonKracht Capelle. Na mijn pensioneren heb ik mij op vrijwilligerswerk gestort op het gebied van natuur en duurzaamheid. Mijn wens om nog net even iets meer te doen vind ik al geruime tijd vervuld als secretaris van de Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel en dus nu ook voor de Coöperatie ZonKracht Capelle. Recent ben ik verkozen tot voorzitter van het Energiecollectief Capelle. Daarnaast ben ik fractie assistent, secretaris en penningmeester bij de Capelse VVD. Qua opleiding ben ik Chemicus (synthese van hormonen), maar mijn professionele leven had daar weinig meer mee te maken. Bij Unilever was ik directeur “Supply Chain & Marketing Operations” voor vaatwasmiddelen in heel Europa. In die functie gaf ik duurzaamheid een prominente rol. En dat probeer ik nu in Capelle voort te zetten.”

Kees Bakker – penningmeester

“Sinds begin 2020 ben ik de penningmeester van Coöperatie Zonkracht Capelle. Na mijn elektrotechnische opleiding hts ben ik in de automatisering terecht gekomen. Sindsdien heb ik veel diverse functies vervuld, van programmeur tot financieel directeur/cfo bij een middelgrote onderneming. Dit helpt me om een gedegen invulling te geven aan mijn rol als penningmeester. Momenteel werk ik als projectmanager bij Schiphol en geef met ZonKracht Capelle invulling aan mijn gedrevenheid om mee te werken aan de verduurzaming.”

Johan Monster – projectontwikkelaar

“Bij Coöperatie ZonKracht Capelle heb ik de rol van projectontwikkelaar/ projectleider. Eind 2016 ben ik samen met een paar vrijwilligers en de gemeente Capelle gestart met de vormgeving van wat nu ZonKracht Capelle is. We hebben inmiddels met veel dakeigenaren gesproken en zijn blij dat we in 2021 ons eerste zonnedak kunnen realiseren. Ik heb een achtergrond in Elektrotechniek en heb onder andere bij Siemens en TNO gewerkt in commerciële en projectleider functies. Ik ben met deze coöperatie begonnen om niet alleen mee te denken over de energie transitie, maar om ook initiatieven te nemen in buurtprojecten en duurzame oplossingen. Zo maken we Capelle een stukje groener en duurzamer.”

Statuten

De statuten van ZonKracht Capelle zijn in mei 2021 gewijzigd. Dit was nodig vanwege nieuwe regelgeving met betrekking tot de gewijzigde ‘postcoderoos’ regeling. Tevens zijn de statuten voorbereid op het toevoegen van toekomstige zonnedaken die we willen gaan ontwikkelen.

Contact met ZonKracht Capelle

Coöperatie ZonKracht Capelle
Capelle aan den IJssel
info@zonkrachtcapelle.nl

Stuur bij belangstelling voor of vragen over onze projecten een bericht aan ons e-mailadres.

Ons adres:

E-mail:  info@zonkrachtcapelle.nl
Inschrijving KvK:  71131426
Bankrekeningnummer:  NL76 TRIO 0788 8184 81
btw nummer: NL 858591583.B01