Kindcentrum Ontdekrijk

Nieuw project zonnepanelen
8 oktober 2020

Op 8 oktober, tijdens de week van de duurzaamheid, zijn Stichting Blick op onderwijs en ZonKracht Capelle een samenwerking gestart voor het zonnedak “Kindcentrum Ontdekrijk”, Rogaland 31 te Capelle aan den IJssel. Op deze basisschool van Stichting Blick worden begin volgend jaar zo’n 200 zonnepanelen geplaatst. De samenwerking is ‘officieel’ gestart door het tekenen van een overeenkomst.

De gemeente Capelle, de provincie Zuid-Holland en de Rabobank hebben een startsubsidie gegeven aan Coöperatie ZonKracht Capelle voor de projectvoorbereiding. Daarmee is het mogelijk om op professionele wijze alle voorbereidende werkzaamheden te verrichten.

Hoe ziet het project eruit?
In de loop van 2021 worden zo’n 200 zonnepanelen geplaatst. Als lid koop je participaties en daarmee een deel van de zonne-installatie. De opgewekte stroom verkopen we aan een energieleverancier en met subsidie van de overheid kunnen we 15 jaar lang een aantrekkelijk rendement uitkeren aan de leden. Vanaf een eenmalige inleg van 200,- euro kun je al meedoen. In ongeveer 10 jaar is je investering terugverdiend en na 15 jaar heb je circa 4% rendement opgebouwd. Mooi toch?

Flyer Kindcentrum Ontdekrijk

Voorinschrijving geopend
Inwoners van Capelle die in de buurt van het Dak wonen kunnen zich nu al voor-inschrijven. Woon je in één van de postcodenummers van de postcoderoos zoals op de afbeelding aangegeven, dus in postcode 2902, 2903, 2904, 2905, 2906 of 2907? En wil je meeprofiteren van de zonnestroom van Kindcentrum Ontdekrijk? Meld je dan alvast aan door een e-mail te sturen aan info@zonkrachtcapelle.nl met de volgende gegevens:

  • Uw voornaam en achternaam
  • Uw adres en postcode
  • Uw telefoonnummer

Je ontvangt dan een bevestiging van voor-inschrijving en wordt geïnformeerd zodra we een compleet aanbod kunnen doen voor participatie in Kindcentrum Ontdekrijk.