Hoe werkt het?

In maart 2018 is Coöperatie ZonKracht Capelle U.A. opgericht. Een energie-coöperatie waaraan inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen deelnemen door lid te worden en mee te doen met een zonne-dak project. Een dak-eigenaar stelt zijn dak beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen voor 15 jaar, de subsidieduur, en heeft verder geen kosten. We zijn momenteel met een aantal dak eigenaren in gesprek om projecten te realiseren.

PostcoderoosDe Postcoderoos
Voor de benodigde subsidie maken we gebruik van de zogenaamde Postcoderoos regeling óf de Stimluering Duurzame Energieproductie: SDE+ regeling. De coöperatie verzorgt het plaatsen van de zonnepanelen,  de aanvraag van de subsidie, en de contractuele afspraken met de diverse partijen.

De coöperatie verkoopt de opgewekte stroom aan een energieleverancier, die de groene stroom via het elektriciteitsnet levert aan de deelnemers. Zodoende kunnen bewoners in de buurt van het dak profiteren van zonnepanelen. Dit is vooral interessant voor bewoners die geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op hun eigen dak (appartement, huurhuis, dak op het noorden, etc).

Wie kunnen meedoen?
Dit initiatief is bedoeld voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel die Capelle duurzamer willen maken en tevens een leuk rendement willen maken op hun spaargeld.

Als je mee wilt doen of meer informatie wenst kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@zonkrachtcapelle.nl